Ontdek een wereld van smaak bij De Proefacademie!

Beschrijving
Masterclass DNA van Wijn
Iedereen heeft vast wel eens een wijn gedronken gemaakt van Merlot of Chardonnay druiven. Maar hoe zijn deze druivenvariëteiten eigenlijk ooit ontstaan? Relatief kort geleden heeft DNA-onderzoek verrassende antwoorden opgeleverd! Zo is gebleken dat Cabernet Sauvignon een kruising is van Cabernet Franc x Sauvignon Blanc. En ooit van Merlot Blanc gehoord? Ja die bestaat ook echt! Tijdens de proeverij ‘DNA van Wijn’ gaan we aan de hand van een heuse “familiestamboom” 7-8 wijnen proeven. Aan het eind weet je precies hoe het zit met de onderlinge familiebanden. Ook staan we stil bij de oorsprong van wijn en het verschil tussen druivensoorten, druivenvariëteiten en kruisingen. Heb je zin in een leerzame, maar vooral gezellige proeverij meld je dan nu aan!

Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten bedragen 45,- euro en er is plek voor 14 personen. Reserveer dus snel! Cheers.

Kaarten bestellen
Deze masterclass wordt in samenwerking gegeven met het Utregs WijnhuisKlik op de button ‘tickets’ om je kaarten te bestellen.

Cursuslocatie
Utregs Wijnhuis
Adres: Achter de Dom 8, 3512 JP, Utrecht