Ontdek een wereld van smaak bij De Proefacademie!

Wijn

Kies je favoriete wijncursus of wijnproeverij in Utrecht!

ONTDEK DE WONDERE WERELD VAN WIJN!

DE PROEFACADEMIE

Wijncursussen Utrecht

Ben je op zoek naar een leuke wijncursus in Utrecht? Schrijf je dan in voor een wijncursus van De Proefacademie! Wij bieden wijncursussen aan in kleine groepen op verschillende niveaus; van beginners tot gevorderden.
 
Enkele voorbeelden zijn: Wijncursus voor beginners (niveau 1), Wijncursus Basis (niveau 2), Wijncursus Wijnvignet (SDEN 1), Wijncursus Wijnoorkonde (SDEN 2) en unieke Wijn Masterclasses over een specifiek onderwerp.
 
Onze SDEN wijncursussen kunnen worden afgesloten met een landelijk erkend examen (dit is niet verplicht). Wij verzorgen de landelijk erkende wijncursussen op de niveaus Wijnvignet (SDEN 1) en Wijnoorkonde (SDEN 2).
 
Ook ben je bij ons aan het juiste adres voor een gezellige wijnproeverij met vrienden, familie of collega’s! Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Cursuslocaties

De meeste wijncursussen worden gegeven bij het Utregs Wijnhuis (Achter de Dom 8 in Utrecht) en Wijncafé Lefebvre (Neude 2 in Utrecht). Al onze cursuslocaties zijn in het centrum van Utrecht en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
De Proefacademie cursuslocatie Utregs Wijnhuis
De Proefacademie cursuslocatie Wijncafé Lefebvre

Wat kost een wijncursus

Bij De Proefacademie kun je een wijncursus volgen vanaf 45,- euro (inclusief btw). Hieronder staat een overzicht van de kosten:
 

Wat kost een wijnproeverij

Een wijnproeverij aan huis of op locatie is mogelijk vanaf 42,50 euro (inclusief btw) per deelnemer (minimaal 8 personen). Als de locatie in Utrecht of directe omgeving is, worden er verder geen extra reiskosten gerekend. Een gezellige wijnproeverij thuis of op locatie organiseren voor vrienden, familie of collega’s? Dat mogelijkheden zijn bijna oneindig! Kies bijvoorbeeld als thema een land, druivenvariëteit, wijngebied of specifiek oogstjaar, wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Cursusaanbod

Bekijk hieronder onze wijncursussen en masterclasses en klik door voor meer informatie. Wil je liever een cursus of wijnproeverij volgen met een eigen groep of een wijncursus bij jou thuis? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor het bespreken van de mogelijkheden.

5 redenen om een wijncursus bij De Proefacademie te volgen

  • prettige sfeer (informeel)
  • kleine groepen
  • breed aanbod cursussen en masterclasses
  • zowel geschikt voor beginners als gevorderden
  • gediplomeerde en gepassioneerde docenten
 
Cursuslocatie Utregs Wijnhuis (adres: Achter de Dom 8 in Utrecht).

Over SDEN

De Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) heeft landelijk erkende wijnexamens ontwikkeld op verschillende niveaus. De SDEN is opgericht vanuit een behoefte aan een transparante en een onafhankelijke organisatie die de examens afneemt. Hierdoor is de examinering helemaal gescheiden van het opleiden. De wijncursussen volg je dus bij De Proefacademie en een wijncursus kan worden afgesloten met een landelijk erkend diploma van SDEN. Dit is uiteraard optioneel, je kan ook alleen de wijncursus volgen zonder examen te doen.
 

SDEN bestaat uit vijf niveaus, namelijk:

  • SDEN-niveau 1 – Wijnvignet (voor beginners)
  • SDEN-niveau 2 – Wijnoorkonde (zowel voor beginners als voor mensen die al enige voorkennis hebben)
  • SDEN-niveau 3 – Wijnbrevet (voor halfgevorderden)
  • SDEN-niveau 4 – Vinoloog (voor gevorderden)
  • SDEN-niveau 5 – Magister Vini (voor wijnexperts)